Logga CrazyGames.se
Styrenhet upptÀckt
Utforska vÄra spel som Àr kompatibla med handkontrollen

2048

Betyg:
8.2
(4,698 röster)
Utgiven:
december 2019
Teknik:
HTML5
Plattform:
Browser (desktop, mobile, tablet)
Klassificering:
Wiki sidor:

2048 Àr ett pusselspel med glidande plattor för en spelare, utvecklat av Gabriele Cirulli. SlÄ ihop brickor med samma potens av 2 för att fÄ den totala summan. MÄlet Àr att fortsÀtta slÄ ihop brickor pÄ detta vis tills du nÄr 2048!

Hur man spelar

AnvÀnd piltangenterna för att flytta alla brickor i den angivna riktningen. Varje gÄng du flyttar skapas en ny 2:a i spelet. NÀr tvÄ brickor med samma nummer rör vid varandra slÄs de ihop till en enda bricka, och det numeriska vÀrdet dubbleras. FortsÀtt att slÀpa runt brickorna tills du nÄr din högsta poÀng. Det slutgiltiga mÄlet Àr att fÄ en bricka att nÄ numret 2048. TÀnk noga över dina drag, eftersom brÀdet fylls pÄ varje gÄng du flyttar pÄ brickorna! Om brÀdet fylls helt utan att du nÄr 2048, Àr det game over.

Tips & Tricks

  • Fokusera pĂ„ kanten av rutnĂ€tet. Du vill att det högsta numret ska vara i ett hörn för enkel Ă„tkomst.
  • FortsĂ€tt att skapa större nummer runt det hörnet sĂ„ att du kan kombinera dem nĂ€r de matchar.
  • Om du hamnar med de högre numren mot mitten kan du snabbt hamna i en situation dĂ€r du har otillgĂ€ngliga nummer, och sĂ„ smĂ„ningom kommer du att behöva starta ett nytt spel.

Vad Àr 2048?

2048 Àr ett pusselspel med öppen kÀllkod och matematiska inslag, dÀr spelare flyttar numeriska brickor runt ett rutnÀt för att skapa större nummer. Spelet tog vÀrlden med storm i mars 2014 nÀr det slÀpptes och överraskade utvecklaren som skapade det pÄ en helg.

Sedan dess har mÄnga varianter skapats och distribuerats tack vare det öppna kÀllkodsprojektet. 2048-spelet pÄ denna sida Àr originalet, men du kan hitta fler versioner nedanför.

Andra versioner av 2048

Kolla in vÄra 2048-spel för fler versioner av denna klassiker pÄ webben! Du kan spela en unik version av 2048 online i Cubes 2048.io, eller spela den lÀckra sushi-varianten av originalet i Sushi Drop.

Utvecklare

Gabriele Cirulli skapade 2048. Det Àr baserat pÄ 1024 av Veewo Studio och har liknande koncept som Threes av Asher Vollmer.

Utgivningsdatum

Mars 2014

Plattformar

Detta pusselspel med glidande brickor Àr tillgÀngligt i webblÀsaren och fungerar pÄ alla enheter (inklusive iOS- och Android-smartphones).

Kontroller

Du flyttar rutorna med piltangenterna eller genom att svepa pÄ skÀrmen.

Spelvideo

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons