.io Spel

Slåss mot andra spelare i realtid i våra fantastiska .io spel. Några av de bästa är klassiker som Slither.io och Agar.io. Testa även nyare .io spel, som Shell Shockers och Krunker.

Våra .io spel

Visa hur duktig du är genom att klättra upp på topplistan i spel som Agar.io och Slither.io. Dessa multiplayer webbläsarspel har ett unikt spelsätt och oändligt med motståndare. Vi uppdaterar listan varje vecka så att de nyaste .io spelen alltid finns med. Inget .io spel är blockerat, så du kan spela dem vart du än vill.

Historian bakom .io spel

Det första .io spelet var Agar.io som skapades 2015 av Matheus Valadares, en Brasiliansk mjukvaruutvecklare. Han släppte spelet på forumet 4chan. Det blev en direkt succé, som snabbt fick miljontals spelare. Spelet går ut på att du är en cell som växer genom att äta alger eller andra spelare och du kan välja att dela dig i hälften, för att få dubbelt så många celler att spela med. Agari.io köptes upp av Miniclip ett par månader efter att spelet släpptes.

Agar.io's framgång inspirerade andra utvecklare att skapa liknande realtids multiplayer webbläsarspel. Steven Howse, en utvecklare ifrån Michigan, USA, skapade Slither.io Mars 2016. Spelet är som ett förbättrat Snake, med multiplayer. Slither.io går ut på att ta sig runt i arenan och äta lysande klot, så att ormen växer. Men var försiktig! Du behöver bara åka in i en annan spelare (eller dig själv) för att förlora. Slither.io var som mest populärt Juli 2016 och tjänade över 1,000,000 SEK om dagen (enligt Wall Street Journal).

Diep.io släpptes April 2016 av Matheus Valadares. Spelet har stridsvagnar som kan uppgraderas genom att förstöra andra spelares stridsvagnar. Det tog lite längre tid för Diep.io att bli populärt, men tillslut blev den en hit!

Dessa 3 spel inspirerade nya utvecklare att skapa fler .io spel, som till exempel Bonk.io, Wormax.io, Wormate.io, Paper.io 2, Brutes.io, Spinz.io och många fler. Det är för många att komma ihåg och därför samlade vi dem här på CrazyGames!

Även många år efter det första .io spelet kom ut, så fortsätter spelutvecklare att skapa nya .io spel. Vissa .io spel dör ut ganska snabbt, medans andra får många spelare. Några exempel på .io spel som blev väldigt populära är Shell Shockers, Krunker och Zombs Royale.

Vad .io spel har gemensamt

.IO Spel kommer i alla former och färger, men de har några liknelser.
 • Spelare växer genom att äta eller att döda andra spelare. Genom att växa, klättrar de upp på topplistan.
 • Spelet spelas i en arena. Arenan kan antingen vara i en storlek hela tiden, eller så kan den minskas under spelets gång. (i Battle Royale).
 • Nästan alla spel använder HTML5 teknologi för att kunna spelas i alla moderna webbläsare.
 • Spelen är väldigt kompetitiva och är ett realtids multiplayerspel.

Fortnite-inspirerade .io spel

Fortnite/PUBG inspirerade .io spel är också väldigt roliga. I den här genren är våra 2 mest populära spel Surviv.io och the amazing Zombs Royale. Slåss tills du är den sista som överlever i en konstant krympande arena! Det spelar ingen roll om du är ett fan av strategi, retro, skjutspel eller plattformsspel, här har du massvis med alternativ!

Andra bra .io spel

Det är omöjligt att berätta om alla våra fantastiska .io spel, så här är några fler utvalda spel som vi tror att du kommer att gilla.

Krunker.io är ett förstapersonsskjutare (FPS) .io spel som släpptes Maj 2018. Det har 3D grafik och pixelgrafik som liknar Minecraft.

Shell Shockers 'är också ett förstapersonsskjutare (FPS) spel, men i det här spelet är du ett ägg. Spelet utvecklades av Egg and Dairy Ministry i Belarus. Spelet går ut på att döda andra spelare (som också är ägg) med olika vapen.

Little Big Snake är ett Snake-liknande spel som har tagit Slither.io till en ny nivå. Det skapades av ryska Neodinamika. Det har kommit många Slither.io liknande spel som blivit väldigt populära, några exempel är a href="https://www.crazygames.se/spel/wormateio" target="_blank">Wormate och Worms Zone.

Förbered dig på att kontrollera ett svart hål i Hole.io. Absorbera allt som du kommer i närheten av - även andra spelare. Det går på tid, så skynda dig!

Erövra mark i Paper.io 2 genom att rama in områden. Spela med vänner, eller med spelare från hela världen i detta fantastiska realtids multiplayer spel!


FAQ

Vilken är den populäraste genren .io Spel?

 1. Shell Shockers
 2. Smash Karts
 3. Slither.io
 4. Stabfish.io
 5. EvoWars.io
 6. DuckPark.io
 7. MiniGiants.io
 8. Taming.io
 9. Worms.Zone
 10. BattleDudes.io

Vilka är de bästa .io Spel att spela på telefoner och tablets?

 1. BattleDudes.io
 2. Gulper.io
 3. StarBlast
 4. Worms.Zone
 5. Bloxd.io

Vad är .io Spel?

.io spel är multiplayer spel i realtid , som har namn som slutar på ".io". Domänen .io kommer ifrån landskoden för 'British Indian Ocean Territory' men är nu istället känt som spelgenren. Spelen är enkla multiplayer spel, som går ut på kamper i realtid mellan olika spelare. De första .io spelen är Agar.io och Slither.io.

Vi har samlat 477 av de bästa gratis online .io spel spelen. Dessa spel inkluderar onlinespel för både din dator och mobiltelefon, samt bilspel för din Android eller iOS-telefon/iPad. Här har vi spel som 1 - 70, och Shell Shockers, Smash Karts, Slither.io samt mycket fler gratis spel.
Visa Mer