Äventyr Spel

Vad är äventyrsspel?

Äventyrsspel kommer ifrån det väldigt kända datorspelet Colossal Cave Adventure från 1970-talet. Spelsättet blev en ny genre och kännetecknas av en kombination av utforskande, historia och pusselutmaningar. Skillnaden mellan äventyrsspel och actionspel är att äventyrsspel inte är lika centrerade kring strider. Det finns också hybrid-spel som är en blandning av de två genrerna, både äventyr och action.

Olika genrer av äventyrsspel

Textbaserade äventyrsspel var otroligt populära under 1980-talet. Några av dom mest kända textbaserade äventyrsspelen var Zork och The Hitchhiker's Guide to the Galaxy, båda spelen utvecklades av Infocom.

Grafiska äventyrsspel använder sin grafik för att förmedla sin miljö till spelaren. I dessa spel så följer kameran antingen spelaren från ett eller annat perspektiv, eller så spelas spelet i första person perspektiv(FPS).

5 fantastiska äventyrsspel

 • Escaping the prison, ett klassiskt klick-äventyr från Puffballs United. Spelet är en del av Henry Stickmin serien.
 • Wheely 8, ett välkänt äventyrsspel från Wheely serien. Från Pegas Games.
 • Riddle school, ett klassiskt pusselspel med en enkel klick-interface från JonBro.
 • Diamond Hund Online, ett fantastiskt MMORPG idel-spel (släpptes Juni 2014).
 • Aground, ett utmärkt överlevnadsspel som stödjer av Kickstarter och utvecklades av SnoBox.

Spela äventyrsspel hos Crazygames

Hjälp Papa Louie bygga framgångsrika restauranger i spel som Papa's Sushiria. Använd konstiga föremål och knasiga planer för att rymma från fängelset i Fleeing the Complex - men var försiktig, eftersom vissa planer slutar illa. Om du gillar peka-och-klicka äventyrsspel, missa inte Riddle Transfer 2, ett av våra bästa äventyrsspel. Vill du testa dina färdiheter? Testa Give Up 2, spelet blir så svårt att det nästan är omöjligt, men vi vet att du inte gillar att ge upp! Är du redo att rädda den frusna kungen i ett klassiskt fantasy pusselspel? Känner du dig redo för en riktig utmaning? Ta dig ann andra spelare djupt under vattnet och skydda din fiskdrottning i Oceanar.io. Om söta bilar och svåra pussel lockar dig med så borde du testa Wheely games. I Wheely games spelen så hjälper du den lilla röda bilen 'Wheely' på hans äventyr.

Tack till WebGL och Flash, vi förser dig med dom roligaste och mest välpolerade spelen till din webbläsare. Så gör dig redo, om du vågar!


FAQ

Vilken är den populäraste genren Äventyr Spel?

 1. Paper Minecraft
 2. Minecraft Classic
 3. Infiltrating the Airship
 4. Adventure Miner
 5. Space City - Build Your Empire
 6. Parrot Simulator
 7. Horse Simulator 3D
 8. Dog Simulator 3D
 9. Dog Simulator: Puppy Craft
 10. Panther Family Simulator 3D

Vilka är de bästa Äventyr Spel att spela på telefoner och tablets?

 1. Little Alchemy 2
 2. Diamond Hunt Mobile
 3. Magikmon
 4. Ultra Pixel Survive: Winter Coming
 5. Welcome to Adventure Box

Vad är Äventyr Spel?

Med äventyrsspel så spelar du oftast som hjälten. I vissa spel så slåss du mycket, men i många andra så är det mycket pussel eller utforskande. Vissa äventyrsspel försöker ha lite av allt. Vad som urskiljer äventyrsspel är att spelen oftast samtidigt är som en historia.

Vi har samlat 408 av de bästa gratis online äventyr spel spelen. Dessa spel inkluderar onlinespel för både din dator och mobiltelefon, samt bilspel för din Android eller iOS-telefon/iPad. Här har vi spel som 1 - 70, och Paper Minecraft, Minecraft Classic, Infiltrating the Airship samt mycket fler gratis spel.
Visa Mer