Ord Spel

Ord Spel testar dina litterära kunskaper

Vad är Ord spel

Ord spel går oftast ut på att testa dina litterära kunskaper och hur väl du kan använda språket. Många av våra ord spel är fantastiskt roliga! Språk brukar innehålla miljontals olika ord, det betyder att det finns många möjligheter för bra pusselspel.

Dom följande spelen är bra exempel på populära gratis ord spel hos Crazy Games:

Populära ord spel

  • Crossword puzzle - Det är ett välidgt populärt ord pussel spel som består av ett diagram delat in i blanka och markerade rutor. Du får även information och ledtrådar om vad som ska fyllas in i rutorna. Vissa ord bildar tillsammans ett yttligare ord - vilket är målet av ett korsord.
  • Scrabble - Den här typen av ord spel är väldigt populärt i Europa. Spelarna drar bokstäver och alla bokstäver har ett värde. E och A är till exempel båda värt 1 poäng. Målet är att skapa ord som är värda så mycket som möjligt. Vissa bokstäver och rutor har bonusar som trippel poäng.
  • Wordfinder - I det här ord spelet så måste du hitta ord i ett diagram fyllt av bokstäver. Du får poäng baserad på hur snabb du är. Det här spelet är ett jätebra exempel. Spel som går ut på att hitta ord fanns först i tidningar, men finns även på nätet nu för tiden.
  • Skriv spel - Dessa spel är oftast väldigt lärorika och är designade för att hjälpa dig skriva snabbare. Spelen innehåller olika utmaningar som förbättrar din hastighet på tangentbordet.

CrazyGames har många fantastiskt roliga ord spel. Waffle Words, är till exempel ett roligt 'Wordfinder' spel där du måste hitta ord bland massvis med bokstäver på en tidsgräns. Fast Typer är ett utmärkt exempel på ett skriv spel som går ut på att skriva så snabbt som möjligt. Testa några av våra fantastiska ord spel och hitta ditt nya favoritspel!


Vi har samlat 49 av de bästa gratis online ord spel spelen. Dessa spel inkluderar onlinespel för både din dator och mobiltelefon, samt bilspel för din Android eller iOS-telefon/iPad. Här har vi spel som 1 - 49, och QuizzLand Lite, Word Wipe, Crocword samt mycket fler gratis spel.
Visa Mer