Logga CrazyGames.se
Styrenhet upptÀckt
Utforska vÄra spel som Àr kompatibla med handkontrollen

Four Colors

Betyg:
8.5
(971,476 röster)
Utgiven:
november 2020
Teknik:
HTML5
Plattform:
Browser (desktop, mobile, tablet)
Klassificering:
Wiki sidor:

Four Colors lÄter dig spela det populÀra kortspelet gratis i din webblÀsare. MÄlet med spelet Àr att vara den första spelaren utan kort, liknande andra kortspel i Crazy Eights-stil. Spela ett spel som UNO i multiplayer med 2, 3 eller 4 spelare.

Hur man spelar Four Colors

Det finns olika strategier du kan anvÀnda för att maximera dina chanser att vinna i detta multiplayer-spel inspirerat av UNO. Huvudprincipen Àr att bli av med alla dina kort innan alla andra. Du kan göra det genom att matcha fÀrgen eller numret pÄ det kort som lagts ner innan ditt. Om du inte har ett spelbart kort mÄste du dra kort frÄn högen tills du har ett.

NÀr du bara har ett kort kvar, tryck pÄ knappen "1", annars blir du bestraffad med tvÄ straffkort!

Antal kort

Det finns totalt 108 kort och fyra fÀrger. Nummerkorten utgör 70% av den totala kortleken, med fyra fÀrger som vardera innehÄller 19 kort. Korten spÀnner frÄn siffrorna 0-9. NÀr det gÀller antalet av varje kort finns det ett kort med siffra noll, och tvÄ av varje annan siffra. De ÄterstÄende 30 % av korten kallas för actionkort och wild-kort.

Action-kort

Action-kort lÀgger till en extra strateginivÄ i UNO. Det finns tre typer av action-kort i en UNO-kortlek. Det finns tvÄ av varje action-kort i varje fÀrg. Dessa Àr:

  • Skip-kort - nĂ€sta spelare i ordningen missar en tur.
  • Reverse - vĂ€nder spelrundornas riktning.
  • Dra tvĂ„ - nĂ€sta spelare drar tvĂ„ kort och missar en tur.

Wild-kort

Det finns tvÄ typer av wild-kort med fyra av varje typ. De Àr:

  • Wild - lĂ„ter spelaren vĂ€lja vilken fĂ€rg som ska spelas.
  • Wild draw 4 - vĂ€ljer nĂ€sta fĂ€rg att matcha och tvingar nĂ€sta spelare att dra fyra kort.

Spel liknande UNO pÄ CrazyGames

Sedan det lanserades har det funnits flera versioner av UNO, samt helt nya kortspel. Andra populÀra familjevÀnliga spel inkluderar Gin Rummy Online och Ludo King.

Om UNO

UNO Àr ett kortspel som utvecklades av Merle Robbins 1971. Han sÄlde rÀttigheterna till spelet för $50,000 till ett företag som senare köptes upp av Mattel 1992.

Genom Ären har det vÀxt till ett av de mest kÀnda kortspelen. Det finns nu hundratals temabaserade variationer av spelet, baserade pÄ allt frÄn fotboll till filmer, vissa med nÄgot annorlunda regler och speciella kort.

Four Colors Àr ett kortspel som Àr starkt inspirerat av UNO.

Plattform

WebblÀsare

Utvecklare

CodeThisLab

Utgivningsdatum

UNO konceptualiserades redan 1971. Four Colors slÀpptes ursprungligen 2009. Spelet uppdaterades i oktober 2020 för att stödja realtidsmultiplayer med riktiga spelare frÄn hela vÀrlden!

Uppdaterad den 29 september 2021 med ett speciallÀge och andra förbÀttringar.

Kontroller

AnvÀnd vÀnster musknapp för att spela korten.

Annons

Fler Spel I Samma Genre

Annons
Annons
Annons
Annons
Annons