Arkad Spel

Vad är arkadspel?

Arkadspel blev populära på 1980-talet. Spelen spelades på arkadmaskiner som spelaren behövde mata med mynt för att få fortsätta spela. Dessa arkadmaskiner fanns oftast i spelhallar och köpcentrum. Spelen som du hittar hos oss är inspirerade av arkadmaskinerna. Speltypen är enkel, kontrollerna är simpla, korta nivåer som kontinuerligt blir svårare och svårare. Arkadspel brukar fokusera mer på gameplay än på story.

Arkadspelens historia

Under 1970 och 1980-talet var de bästa åren för klassiska arkadspel. En av de första framgångsrika arkadspelen var SpaceWar, som utvecklades av studenter på Stanford University 1971. Det var starten på arkadspelens gyllene år som varade till 1983.

Under den tiden så spreds arkadspel över Nord America, Europa och Asien. Det ar en otroligt framgångsrik era för arkadspel, utvecklare experimenterade med nya metoder för att skapa ännu mer komplicerade spel.

I mitten av 1990-talet så sjönk populariteten av arkadspel. Delvis på grund av att den femte generationen av spelkonsoler kom ut, som Playstation 1 och Nintendo 64. Den nya generationen av spelkonsoler erbjöd spelare bättre 2D grafik, bättre ljud och tillochmed 3D grafik. En annan anledning till att popularitet sjönk är datorspel började bli populärt.

Arkadspelens topplista

 • Pac-Man. Det mest populära arkadspelet, någonsin. Pac-Man sålde över 400,000 enheter och tjänade 35 miljarder. Pac-man släpptes 1980 och var så populärt att det startade "Pac-Mania."
 • Space Invaders, släpptes 1978 och tjänade 27 miljarder. Spelet blev så populärt att det är känt som början av den gyllene eran för arkadspel.
 • Street Fighter II, kom ut relativt sent men tjänade ändå 23 miljarder. Spelet populariserade tävlingsinriktade fight-spel och blev nästan lika populärt som Pac-Man.
 • Spela arkadspel på CrazyGames

  Vi har massvis med klassiker & nya arkadspel för dig! Hjälp Billy och Jimmy att utrota otäcka gangsters i det tidlösa Double Dragon, eller gör dig redo för one-on-one i Street Fighter 2. Om du gillar fighting-arkadspel så borde du testa Wrassling. Har du någonsin undrat hur Super Mario Bros. skulle sett ut med en annan karaktär i huvudrollen? Nu kan du rädda prinsessan med karaktärer som Link, Samus och Mega Man i Super Mario Crossover. Eller så kan du spela serien från fiendens perspektiv i A Koopa's Revenge 2. Om du är ute efter någonting mindre intensivt så rekommenderar vi matcha-3 spelet Galactic Gems, eller Mario Tetris Mashup. Om du gillar enkla en-knapps överlevnadsspel så borde du testa Geometry Dash eller Fly with Rope 2. Dessa spel kräver perfekt timing och snabba reflexer! Det spelar ingen roll vad du letar efter, vi har arkadspel för alla behov. Så lägg undan era gammaldags spelkonsoler och ta en titt på våra fantastiska klassiker och hybridspel på CrazyGames.com!


FAQ

Vilken är den populäraste genren Arkad Spel?

 1. Crazy Roll 3D
 2. Getting Over It
 3. Idle Mining Empire
 4. Fireboy and Watergirl 1: Forest Temple
 5. Jet Rush
 6. OvO
 7. Papa's Pizzeria
 8. Papa's Burgeria
 9. Cat Simulator: Kitty Craft
 10. Tap 'n Cut

Vilka är de bästa Arkad Spel att spela på telefoner och tablets?

 1. Idle Mining Empire
 2. Alpha Guns
 3. Smarty Bubbles
 4. Om Nom: Run
 5. 12 MiniBattles

Vad är Arkad Spel?

Arkadspel är spel som vanligtvis spelades på arkadmaskiner. Spelen är oftast 2D och brukar vara väldigt simpla. Spel som Mario och Sonic the Hedgehog är bra exempel på arkadspel. Vissa arkadspel är mer actionorienterade medans andra handlar mer om att undvika hinder och samla poäng.

Vi har samlat 1195 av de bästa gratis online arkad spel spelen. Dessa spel inkluderar onlinespel för både din dator och mobiltelefon, samt bilspel för din Android eller iOS-telefon/iPad. Här har vi spel som 1 - 70, och Crazy Roll 3D, Getting Over It, Idle Mining Empire samt mycket fler gratis spel.
Visa Mer