Logga CrazyGames.se
Styrenhet upptÀckt
Utforska vÄra spel som Àr kompatibla med handkontrollen

Agar.io

Betyg:
8.2
(74,990 röster)
Utgiven:
juni 2015
Senast uppdaterad:
juli 2023
Teknik:
HTML5
Plattformar:
Browser (desktop-only), App Store(iOS, Android)
Klassificering:
Wiki sidor:

Agar.io Àr det ursprungliga .io-spelet. Spela som en enkel agarcell som kÀmpar för att bli den största cellen i en multiplayer-spelarena. Undvik de större cellerna och konsumera de mindre för att vÀxa dig större.

Detta Àr ett enkelt spel dÄ du vÀxer ditt encelliga organismer större Àn andra spelare. Vi Àlskar det i vÄr familj eftersom det krÀver överraskande mycket strategi och samarbete. Du mÄste hÄlla koll pÄ andra spelare för att avgöra om du Àr större eller mindre Àn dem. Att vara taktisk, ta din tid och gömma dig bakom virusceller Àr en taktik som vÄr yngsta familjemedlem anvÀnder mycket. Men det bÀsta av allt Àr att dela upp din cell för att ge en annan spelare en möjlighet att vÀxa, vilket uppfattas som ett tecken pÄ samarbete. Vi har haft lÄnga partier dÀr vi jagar i flock tillsammans med andra spelare. Det Àr ett fantastiskt sÀtt att lÀra sig samarbete.

Recension skriven av FamilyGamingDatabase.

Hur man spelar

Spelet har tvÄ enkla regler att följa:

  1. Du kan bara konsumera mÄl som Àr mindre Àn dig sjÀlv för att utvecklas.
  2. Större agar kommer att Àta dig.

Rör dig runt pÄ Agario-slagsfÀltet och försök överleva som en enda cell och vÀxa. TÀnk som en överlevare - undvik inte bara större agar, gÄ pÄ anfall och Àt sÄ mycket du kan!

Plocka upp alla mindre blobbar och Àt de andra spelarna för att vÀxa dig större i storlek. Undvik blobbar som Àr större Àn dig, eftersom de kommer att Àta upp dig, vilket resulterar i "game over"! Men du kan alltid starta spelet igen och försöka slÄ ditt tidigare bÀsta rekord.

Spel-lÀgen

Det finns fyra spel-lÀgen i Agar.io. Dessa Àr:

  • FFA (Free For All) - alla kĂ€mpar för sig sjĂ€lva
  • Battle Royale - Alla kĂ€mpar för sig sjĂ€lva i en krympande arena
  • Lag - TvĂ„ lag kĂ€mpar mot varandra
  • Experimentell - Varje spelare för sig sjĂ€lv. Donera din massa till pelletsen för att fĂ„ fler bitar tillbaka!

Om Agar.io

Lansering

Agar.io annonserades av Matheus Valadares pÄ 4chan den 28 april 2015. Matheus, en 19-Ärig brasiliansk utvecklare, skrev spelet pÄ nÄgra dagar med hjÀlp av JavaScript och C++. Spelet annonserades utan namn och anvÀndarna var tvungna att ansluta till Valadarests IP-adress för att spela.

Först senare föreslogs namnet "Agar.io" av en anonym anvÀndare pÄ 4chan. Matheus fortsatte att lÀgga till nya funktioner i spelet, och en vecka senare blev Agar.io tillgÀngligt pÄ Steam Greenlight.

Inledande recensioner

Initialt var feedbacken pÄ spelets releasedatum blandad. En del berömde spelet för sin enkelhet och spelmekanik. Fans av spelet beskrev det till och med som "en bra abstraktion av den tuffa överlevnadstÀvlingen som man ibland ser pÄ mikroskopisk nivÄ." Men det fanns ocksÄ vissa kritiska röster mot det enkla spelet. Detta var frÀmst riktat mot överflödig repetitivitet och kontrollerna i mobilversionen. Tom Christiansen frÄn Gamezebo sa att spelet inte lyckades hÄlla hans uppmÀrksamhet och att det överlag var mycket repetitivt.

Spelets framgÄng

Trots detta blev Agar.io snabbt en framgĂ„ng, frĂ€mst pĂ„ grund av att spelet snabbt spreds via sociala medier och genom sĂ€ndningar pĂ„ Twitch.tv och YouTube. Mobilversionen av spelet laddades ner över tio miljoner gĂ„nger under den första veckan. År 2015 var Agar.io det mest sökta videospelsnamnet pĂ„ Google. Samma Ă„r rankades det till och med som det femte bĂ€sta spelet pĂ„ YouTubes lista över toppspel. En kul fakta Ă€r att Agar.io ocksĂ„ syntes i TV-serien House of Cards pĂ„ Netflix!

Fler spel som detta

Om du gillar Agario bör du absolut prova vÄra andra .io-spel som t.ex. Paper.io och Krunker!

Funktioner

  • Ät mindre celler för att bli större
  • Snabbt onlinespel
  • Fyra spellĂ€gen att njuta av
  • Spela med dina vĂ€nner

Utgivningsdatum

April 2015

Plattformar

WebblÀsare

iOS-app

Android-app

Utvecklare

Agar.io utvecklades av Matheus Valadares, en brasiliansk utvecklare, som bara var 19 Är gammal nÀr han skapade spelet!

Senast uppdaterad

Jul 19, 2023

Spelvideo

Annons
Apple Store LogoGoogle Play Logo
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons