Logga CrazyGames.se
Styrenhet upptÀckt
Utforska vÄra spel som Àr kompatibla med handkontrollen

Agar.io

Betyg:
7.8
(17,390 röster)
Utgiven:
juni 2015
Senast uppdaterad:
juli 2023
Teknik:
HTML5
Plattformar:
Browser (desktop-only), iOS, Android
Klassificering:
Wiki sidor:

Prova en av de bĂ€sta multiplayer-spelen med Agar.io. Agario Ă€r ett roligt och beroendeframkallande MMO-spel dĂ€r du antingen mĂ„ste Ă€ta eller bli uppĂ€ten medan du strĂ€var efter att dominera vĂ€rlden av fĂ€rgglada celler. Spelet har bara tvĂ„ enkla regler att följa: 1) du kan bara Ă€ta mĂ„l som Ă€r mindre Ă€n du sjĂ€lv för att utveckla dig sjĂ€lv, 2) du mĂ„ste hĂ„lla avstĂ„nd till större objekt annars dör du. Börja röra dig genom rutnĂ€tet och försök att fĂ„nga alla smĂ„ fĂ€rgblinkar. Ät och vĂ€x, dela dig och föröka dig och hĂ€rska över vĂ€rlden.

Försök att vÀxa dig större och skapa den största cellen. AnvÀndarna har utmÀrkta reflexer och hÄller sig i rörelse samtidigt som de undviker fiender. FÄ cellen att Àta de smÄ fÀrgade prickarna för att vÀxa. Erobra Agar.io-arenan och sluka andra spelare i hektisk flerspelaraction.

Agar.io har Àven ett Battle Royale-lÀge nu, du hittar det hÀr. Det Àr helt fantastiskt!

UPPDATERING: Om du gillar Agar.io bör du definitivt prova vÄra andra .io-spel som Paper.io och Krunker!

Utgivningsdatum

April 2015

Plattformar

  • WebblĂ€sare
  • iOS-app
  • Android-app

Utvecklare

Agar.io Àr utvecklat av Matheus Valadares, en brasiliansk utvecklare som bara var 19 Är gammal nÀr han utvecklade spelet!

Funktioner

  • Snabbt .io-spel dĂ€r du Ă€ter mindre celler för att bli större.
  • Fyra spellĂ€gen, inklusive Battle Royale
  • Ett kontosystem
  • Spela med dina vĂ€nner pĂ„ samma arena
  • Spelbart i helskĂ€rmslĂ€ge

Spelets historia

Lansering

Matheus Valadares tillkÀnnagav Agar.io pÄ 4chan den 28 april 2015. Matheus, en 19-Ärig brasiliansk utvecklare, skrev spelet pÄ nÄgra dagar med hjÀlp av JavaScript och C++. Spelet tillkÀnnagavs utan namn och anvÀndarna var tvungna att ansluta till Valadares IP-adress för att kunna spela.

Det var först senare som namnet "Agar.io" föreslogs av en anonym anvÀndare pÄ 4chan. Matheus fortsatte att lÀgga till nya funktioner till spelet och en vecka senare gick Agar.io in pÄ Steam Greenlight.

De första recensionerna

Inledningsvis var responsen pÄ spelets lansering blandad. Vissa berömde spelet för dess enkelhet och spelmekanik. Fans av spelet beskrev till och med spelet som "en bra abstraktion av den hÄrda överlevnadskonkurrensen som man ibland ser pÄ mikroskopisk nivÄ." Men det fanns ocksÄ kritik mot det enkla spelandet. Detta riktades frÀmst mot upprepningen och kontrollerna i mobilversionen. Tom Christiansen frÄn Gamezebo sa att spelet inte kunde hÄlla hans uppmÀrksamhet och att det överlag var vÀldigt repetitivt.

Spelets framgÄng

Trots detta blev Agar.io snabbt en succé, frÀmst pÄ grund av att det ofta spreds via sociala medier och visades pÄ Twitch.tv och YouTube. Mobilversionen av spelet laddades ner mer Àn tio miljoner gÄnger under sin första vecka, och 2015 var Agar.io Googles mest sökta videospel. Samma Är listades det till och med som det femte mest populÀra spelet pÄ YouTubes lista över de mest populÀra spelen. Ett kul faktum Àr att Agar.io ocksÄ var med i Netflix TV-serien House of Cards!

Senast uppdaterad

Jul 19, 2023

Annons
Apple Store LogoGoogle Play Logo
Annons
Annons
Annons
Annons
Annons